България се превърна от република с парламентарно в република с

...
 България се превърна от република с парламентарно в република с
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: ГЕРБ-СДС има план и разписани мерки за решаване на проблемите с безводието

 _2024 _02_izbori_v01 (1)

 

България се трансформира от република с парламентарно в република с обикновено ръководство. Трябва да сложим завършек на този рисков развой в българския политически живот. Време е да се върнем към експертния диалог за секторни политики, за надграждане на постигнатото.

Това съобщи лидерът на листата на ГЕРБ-СДС за Велико Търново проф. доктор Костадин Ангелов. И акцентира: Програмата на ГЕРБ-СДС е създадена, с цел да подсигурява сигурност и непоклатимост, от които се нуждаят страната и обществото. Тя дава явен проект и написани ограничения за решение на един от най-големите проблеми както на района, по този начин и на цяла България – безводието.


„ Есенните дъждове не трябва да заблуждават никого, че водата ще бликне от чешмите на 35 000 поданици на Великотърновска област, чиито обитаеми места са на режим. Не търсим борба. Търсим разговор и споделена отговорност, с цел да се оправим с безводието във Великотърновско. Проблем, който споделят и симпатизантите на ГЕРБ, и симпатизантите на останалите партии. Политиката би трябвало да основава решения. Затова сме в политиката ние - да подсигуряваме успокоение и сигурност на всички български жители “, разяснява проф. Ангелов.


В управническата стратегия на ГЕРБ-СДС са написани редица ограничения: рестарт на целенасочените вложения във ВиК-инфраструктурата, вярното им ориентиране за доста съкращаване на водните повреди, съответни грижи за водните запаси, умна тактика за водата, качествено и непрестанно водоподаване.


При ръководството на ГЕРБ бе направено доста за канализациите, пречиствателните и напоителните системи в страната. Създаден бе ВиК-холдинг, в който през 2021-а година последното държавно управление на ГЕРБ остави оставени 1 милиарда лв. плановете на ВиК-асоциациите. Европейските средства също са резонно решение за ВиК-инвестиции, чиято успеваемост е потвърдена в годините обратно. Когато ГЕРБ управляваше, в България бяха построени 57 пречиствателни станции, а новоизградената и рехабилитирана ВиК-мрежа в страната надхвърляше 2600 км.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР